Αλεξάνδρα καλημέρα,
μόλις με ειδοποίησαν τα υπόλοιπα μέλη του forum για το πρόβλημά σου.
Έχω δύο Γιορκσάιρ 1,5 και 2 ετών.
Είχα πρόβλημα με εμετούς τον Αύγουστο και το αντιμετώπισα με primperan όπως ακριβώς σου είπε και εσένα ο κτηνίατρος.
Πρέπει να σου πω συμπληρωματικά ότι την πρώτη μέρα δεν πρέπει να δώσεις καθόλου φαί. Τη δεύτερη μέρα μόνο λίγο ρύζι (ένα κουταλάκι του γλυκού) και αν μέσα στις επόμενες ώρες δεν κάνει εμετό ξαναδίνεις άλλο ένα κουταλάκι. Την επόμενη μέρα δίνεις λίγο παραπάνω ρύζι και την τέταρτη μέρα δίνεις κοτόπουλο μαζί με ρύζι. Σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας (περίπου μια εβδομάδα) δίνεις ελάχιστο νερό. Είναι δύσκολο γιατί το κουτάβι όλη την εβδομάδα ζητάει φαί και νερό σαν τρελό. Αλλά πρέπει να προσέξεις γιατί το ζητούμενο είναι να μπορέσει το στομάχι του να κρατήσει την τροφή. Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι τα κουτάβια που πουλάνε τα pet shop στην Ελλάδα δεν είναι ποτέ δυο μηνών όπως λένε. Ο γιατρός μπορεί να υπολογίσει καλύτερα την ηλικία του. Επίσης για τα μάτια μπορείς να δοκιμάσεις να του τα καθαρίσεις με χαμομίλι που θα τα μαλακώσει και θα βοηθήσει να φύγει ο ερεθισμός.
Αφού ο γιατρός το παρακολουθεί από κοντά, μπορείς να είσαι πιο ήσυχη. Επίσης να ξέρεις ότι αφού το ξεπεράσει ζήτα από το γιατρό να σου δώσει μια πολυβιταμίνη για να του δίνεις καθημερινά. Εγώ τους έδινα calopet (δεν κυκλοφορεί πια, αλλά έχει βγει άλλο που το αντικατέστησε. Ο γιατρός το ξέρει) και επίσης τους έδινα κάθε μέρα λίγο μέλι για την υπογλυκαιμία
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή για να σε βοηθήσω, αλλά ότι κι αν χρειαστείς κάτι στείλε μου pm. Μπαίνω σχεδόν τέσσερις φορές την ημέρα στο forum και θα δω το μήνυμα σου άμεσα.
Μαρία
__________________ Maria |